Aukjeshobbys

Geen kerstboom dit jaar

Geen kerstboom dit jaar

“Ik heb helemaal geen zin in een kerstboom dit jaar”, sprak mijn moeder. Het was de laatste dag voor de kerstvakantie van de lagere school. De bomen waren volgens haar ook zo duur tegenwoordig. “Maar we kopen toch nooit een boom”, zei mijn vader,” Ik haal er gewoon weer één uit het bos van de Woldberg".

 

“Ja, maar dat zit me toch niet zo lekker”, zei mijn moeder:”Kerst vieren onder een gestolen boompje, dat is toch niet echt de kerstgedachte”. 

Volgens mijn vader moest ze dat anders zien. We gingen niet naar de kerk, dus het was niet echt stelen. Maar als ze er geen zin in had, dan geen boom dit jaar. Ook goed!

Mijn vader ging naar zijn werk en mijn broer en ik gingen ook de deur uit. Vanwege de kerstvakantie hoefden we alleen ‘s morgens naar school.

Van een aardappel en crêpe papier hadden alle kinderen een kaarsenstandaard gemaakt. De juf had de gordijnen dicht gedaan. De kaarsjes gingen aan. En wij gingen kerstliedjes zingen. Ik vond het net een sprookje. 

Toen ik thuis kwam, zat mijn moeder aan tafel met een doos met kerstballen. Ze haalde de breekbare ballen voorzichtig uit het vloeipapier.

En toen zag ik het pas, er stond een boompje in de hoek. “Hebben we toch een kerstboom mamma?” vroeg ik. “Ja, het leek me opeens zo ongezellig, zo zonder boompje”, zei mijn moeder. “Kom maar even helpen om het snoer van de kerstlichtjes uit de war te halen”.

Even later kwam mijn broer de trap op stommelen. De kamerdeur ging open en daar stond hij met een kerstboom. Mijn moeder en ik keken geschrokken op. Hij zei:“Ik heb de boom van school gekregen. We hebben alle slingers en ballen er afgehaald en toen werd hij verloot en ik heb gewonnen!”

“Het is toch wat”, zei mijn moeder en ze ging naar de keuken om warme chocolademelk te maken. 

Ze kwam net met de mokken weer binnen, toe de kamerdeur weer openging. Daar stond mijn vader met een kerstboom in zijn armen. “Ik ben toch maar even de Woldberg opgegaan om een boompje te kappen”.

“Nou dan mag ik wel opschieten” zei mijn moeder: “Straks gaan de winkels dicht en ik denk niet dat we genoeg ballen en slingers hebben”

Kerstliedjes van vroeger

Nieuwe reacties

29.08 | 12:28

Ik ben op zoek naar een reclame uit de jaren 70 in Amsterdam op h...

07.08 | 12:10

Ik zoek een reclame waarin een man vraagt naar het beroep van de m...

03.08 | 14:40

Ik ben op zoek naar een reclame van krasloten waar een voetbalclub ...

27.07 | 21:28

Ik heb ooit nog een Extra Verzekering gekocht bij Hans de Wolf! Een veilig gevoel!