Aukjeshobbys

Vietnam

Mijn reis door Vietnam

Ik reisde van 12 april tot 4 mei door Vietnam. Hierbij een klein verslag met foto's. Ik ging samen met vriendin Anja.

We vlogen via Hongkong naar Hanoi. Een enorm drukke stad met fietsen en brommers. Verkeersregels zijn er niet en oversteken is lastig. Gewoon langzaam doorlopen en alles komt goed.

In Hanoi bezochten we het Ho Chi Min complex, waar het gebalsemde van Ho Chi Min lichaam ligt. Toen wij het bezochten was het een vrije dag voor de Vietnamezen en stond er een kilometers lange rij. Gelukkig hebben wij een belangrijke connectie in Vietnam en konden wij gewoon doorlopen.

In Hanoi bezochten we nog het waterpoppentheater. Heel grappig.

Op de derde dag gingen we naar Halong Bay. We gingen aan boord van een traditioneel houten schip en voerden langs de krijtrotsen. Facinerend!

In Tam Coc stapten we in een roeiboot en konden op ons gemak te natuur ontdekken. Het deed mij een beetje denken aan de Weeribben in de kop van Overijssel.

Het grottenstelsel van Phong Nha is het grootste van Vietnam en werd door de Vietcong gebruikt als wapenopslagplaats. Ook hier maken we een boottocht.

We staken de grens over tussen Noord- en Zuid- Vietnam. Eerst bezochten we nog even een klein museum en toen wandelden we de brug over.

Het is al weer de negende dag in Vietnam. We maken een boottocht over de Parfumrivier en bezoeken de Verboden Stad met de keizerlijke paleizen en tempels. We lunchen bij de boeddhistische nonnen.

Even bijkomen op het strand van Danang. Daarna gaan we door naar Hoi An. Deze stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

We gaan van Hoi An naar Nnang Trang. Dit  is een vissersdorpje en hier maken ze drijvende manden.

Onderweg bezoeken we My Lai. Op 16 maart 1968 werden bijna alle van de 500 onschuldige inwoners van dit dorp (mannen, vrouwen, opa's, oma's, kinderen en baby's) door de Amerikaanse soldaten vermoord. Ze werden verdacht van banden met de Vietcong. Slechts een enkeling overleefde het.

Het is de vijftiende dag in Vietnam. We komen bij in een luxe resort aan het strand.

We gaan op weg naar Ho Chi Min City. Dit is het vroegere Saigon. Maar eerst nog naar het monument van de tien meisjes die omkwamen terwijl ze een krater dichten, die door een bom van de Amerikanen veroorzaakt was. Ze werden opnieuw gebombardeerd en allen kwamen om.

In Ho Chi Minh bezoeken we Mekong Delta en de drijvende markt. En dan zit de reis er weer op en vliegen we terug naar Schiphol Amsterdam. Het was een bijzondere ervaring.

We hadden een leuke groep van Fox reizen en een geweldige gids aan Hendrik, die al jaren in Vietnam woont en getrouwd is met een Vietnamese. Hij kon veel vertellen over de gewoontes in Vietnam. Vooral het verheerlijken van de voorouders vond ik interessant. Ik heb ook een kookcursus gevolgd in Vietnam. Alle indrukken kan ik niet kwijt op mijn website, maar een leuke impressie is het wel geworden.

Geniet er van!

Aukje 01.07.2016 00:52

Leuk om te horen Wilma en Henny. Het is me nu ook gelukt mijn eigen filmpjes op mijn site www.aukjeshobbys.nl te plaatsen. Bij films Vietnam.

Wilma en Henny van der Voort 14.06.2016 15:10

Goedemiddag

Dat ziet er heel leuk uit Aukje. Wij hebben een enorm fotoboek gemaakt, en we zijn weer een ervaring rijker. Het was een mooie reis.
Henny en Wilma

Nieuwe reacties

29.08 | 12:28

Ik ben op zoek naar een reclame uit de jaren 70 in Amsterdam op h...

07.08 | 12:10

Ik zoek een reclame waarin een man vraagt naar het beroep van de m...

03.08 | 14:40

Ik ben op zoek naar een reclame van krasloten waar een voetbalclub ...

27.07 | 21:28

Ik heb ooit nog een Extra Verzekering gekocht bij Hans de Wolf! Een veilig gevoel!