Aukjeshobbys

Amusement op tv

Was er vroeger veel meer amusement op tv? Denk aan grote theatershows op zaterdagavond waar we met het hele gezin naar keken. Een drankje en zak chips erbij. Wie waren de sterren? Wat waren de shows?

Mies Bouwman, Willen Ruis, Fred Oster en Henny Huisman. Dat waren nog eens tijden! Weet wel dat er toen maar twee Nederlandse netten waren en dat de shows vaak maar eens per maand werden uitgezonden. Of sommigen gedurende korte tijd eens per week.

Je keek er echt naar uit. Nu zijn de zogenaamde bekende Nederlanders vaak zo niet dagelijks dan wel wekelijks op tv. Tot vervelens toe.

Denk aan Gordon of zals Mies Bouman zei: Chantal Jansen is elke dag wel op tv met een programma. Ik volg het allemaal niet meer. Chantal blijft slapen ken ik en ze heeft meer programma's, volgens mij.

Ook maken ze een eigen tijdschrift. Linda de Mol is er mee begonnen. Nu heeft Wendy van Dijk een eigen tijdschrift en ook Chantal. Het kan ook te veel worden allemaal. Ik kan geen Chantal of Gordon meer zien.

Zelf kijk ik nooit meer naar talkshows. Sonja Barend had één keer per week een programma en dat duurde ongeveer een uur. Daar keek je naar uit.

Nu zijn er elke avond wel drie of vier talkshows en overdag ook nog een paar en daar zie steeds dezelfde gezichten. Een kleine groep bekende Nederlanders nodigt elkaar uit in hun programma's. Daar verdienen ze veel geld mee. De omroepbazen begrijpen niet waarom ze steeds minder kijkers trekken. 

Ik kijk soms op youtube naar oude tv programma's. Dat is even leuk vanwege de nostalgie. Ik plaats hieronder wat fragmenten van tv-programma's van toen. Bedenk wel, we waren toen weinig gewend. Zit er nu nog wel eens iemand een avond voor de tv? Ik niet.

In mijn huisje op de Bult heb ik niet eens een tv. Ik kijk via een DVD wel eens een film of een serie. Ook lekker ouderwets natuurlijk. Ik heb er tot verbazing van bijna iedereen ook geen internet. Ik gebruik mijn telefoon af en toe om mijn e-mail te lezen, facebook of de weersberichten te bekijken.

 

Zo hou ik veel tijd over om te fietsen, de omgeving te verkennen, mijn tuin bij te houden, naar de markt en evenementen te gaan en mensen te ontvangen en te bezoeken en niet te vergeten een te boek lezen.

De evenementen in Steenwijk waren vorig jaar bijna allemaal afgelast. Gelukkig heb ik in maart 2020 nog een optreden van Maarten van Rossem meegemaakt in het kader van het Schrijversfestival.

 

Swiebertje

Wim Sonneveld

Ron Brandsteder

Mies Bouwman

Wie van de drie

Willy en Willeke Alberti

Willem Ruis met mondkapje

Mensen die deze pagina bezochten gingen ook naar "Zeg eens Aaa"

Klik op onderstaande link om rechtstreeks naar die pagina te gaan.

http://www.aukjeshobbys.nl/447527181 

Nieuwe reacties

29.08 | 12:28

Ik ben op zoek naar een reclame uit de jaren 70 in Amsterdam op h...

07.08 | 12:10

Ik zoek een reclame waarin een man vraagt naar het beroep van de m...

03.08 | 14:40

Ik ben op zoek naar een reclame van krasloten waar een voetbalclub ...

27.07 | 21:28

Ik heb ooit nog een Extra Verzekering gekocht bij Hans de Wolf! Een veilig gevoel!